Personlig utveckling

Men du själv då!

Teknikutvecklingen det senaste århundradet, för att inte säga de senaste tio åren, har minst sagt varit intressant. Vem kunde för tio år sedan ana att vi skulle vara uppkopplade mot nätet nära på dygnet runt? Men du själv då, personen bakom paddan som läser det här. Kommer du att skaffa en Apple-watch och nyttja Apple-Pay? troligtvis kommer du det. Men hur mycket kommer du att satsa på dig själv och din egen personliga utveckling? Troligtvis inte särskilt mycket. Öl, chips och titta på Idol samtidigt som du facebookar räknas nämligen inte till aktiviteter som stärker det personliga jaget.

Det finns mängder med utbildningar och aktiviteter som hjälper till att stärka din kropp och själ samt självförtroende och självkänsla. Mindfulness och den typen av aktiviteter är bra för dig som har svårt att befinna dig i nuet. Yoga är också bra, men tänk på att det finns olika typer av Yoga så det gäller att hitta den typ som passar dig. Kundalini-yoga tycker jag personligen är värdelöst och flummigt. men man måste givetvis respektera de som tycker att det är fantastiskt.

Vill man ha något riktigt fysiskt för att hålla sig i nuet så kan karate rekommenderas. Stenhård fysisk träning som verkligen håller en närvarande. Det går inte att vara på en karateträning och fundera på vad man ska äta när man kommer hem. Då kommer man troligtvis att skada sig själv eller någon annan.

En av de absolut bästa utbildningar man kan gå för att få kännedom om sig själv är UGL – Utveckling av grupp och ledare. Det är nog inte särskilt många privatpersoner som går en UGL-utbildning, den kostar trots allt ca 20-25000 att delta i. men för chefer på olika nivåer i företag, både privata och offentliga så är det en billig investering. Men se upp det finns många lycksökare som vill ha dina pengar. När du bokar en UGL-utbildning så ska du inte stirra dig blind på priset. Vill du komma billigt undan så kommer du att få en handledare som troligtvis inte är uppdaterad på de senaste rönen. Om de ens har licens för att utföra UGL-utbildningar enligt UGL-2008.

UGL2008 borjar för kvalitet hos din handledare inom UGL

UGL2008 borjar för kvalitet hos din handledare inom UGL

This entry was posted in Utveckling and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>