Snapback fungerar det?

Snapback, är det meningsfullt?

Det är inte helt lätt att svara på. Det beror på vad du tänkt använda din snappade domän till och vad syftet med den är. Somliga tycker att det är ett tvivelaktigt sätt att komma över länkkraft. Och somliga menar att all länkkraft försvinner när man gör en snapback.

Snapback är också en keps med rak skärm.

Snapback är också en keps med rak skärm.

Om du gillar domännamnet och har för avsikt att ha en hemsida av något slag så är det egentligen bara priset för snapbacken som sätter gränsen.

Vill du ta det steget längre om på allvar vill ranka på bra positioner i Googles sökresultat. Då är det bra om det finns gamla länkar in till din domän. Det hjälper dig att komma igång snabbare eftersom att du redan har ett antal länkar in till din sida. Nu finns det en och annan som menar att Google nervärderar gamla länkar vid snapback. Och det kan säkert ligga något i det, jag kan inte bevisa motsatsen. men det jag vet är att det i såna fall inte är särskilt mycket.

När jag snappade den här domänen så snappade jag även en annan. Jag hade inte riktigt tid att ta tag i den domänen då, det var högsommar och semester. Så den fick ligga ca två veckor med webbhotells standardiserade index-fil. När jag skulle börja arbeta med domänen så googlade jag domännamnet, vi ska inte gå in på vilket det är.  Dommänen låg då etta på det sökordet. Före Wikipedia och ett antal andra siter med skapligt många inlänkar. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att det är  länkarna och deras ankartexter som fixade första platsen. För det var ju inte innehållet på sidan i alla fall.

Då återstår egentligen två frågor.

1) Kan man ranka på något annat sökord som ligger inom ett annat ämnesområde än vad den gamla sidan gjorde? Test pågår och jag är ganska övertygad om att det går. Sidan som jag testar med hade dess utom ett ganska klent innehåll tidigare. Eller vad sägs om sju sidor med flash och samma titel på samtliga sidor.

2) Får de utgående länkarna någon kraft eller har Google som vissa menar strypt kraften. Jag kan inte ge något väl underbyggt svar på det för närvarande . Hur man skulle kunna mäta att den utgående länkkraften blivit strypt övergår mitt förstånd. Men det kanske det finns någon klurig ingenjör som kan svara på.

 

 

This entry was posted in Snapback and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>