Domänen är snappad!

Nikkelin.se är snappad

På den här domänen skrev tidigare sökmotoroptimeraren Nikke Lindqvist bland annat om typ allt annat än sökmotoroptimering och seo. Om du vill läsa vad Nikke skrivit kan du göra det här. Det är tjänsten The Wayback Machine som lagrar hemsidor så att man kan gå till baks i tiden och titta hur en sida såg ut förr i tiden. Ett ganska användbart verktyg som dessutom är gratis.

Av en eller annan anledning har Nikke valt att lämna den här domänen vilket gör att den blir fri att registrera för vem som helst som önskar ta över den.

här är några toppdomäner som man kan snappa domäner från.

Här är några toppdomäner som man kan snappa domäner från.

 

Snapback

Och hur var det nu med det här snapback eller snappad domän? Att snappa en domän innebär att man registrerar en domän som just gått ut. Detta görs oftast via ett auktionsförfarande hos en eller flera snapback-tjänster. Det finns flera olika företag som kan hjälpa till att snappa en domän, givetvis mot en viss ersättning. Det lägsta beloppet jag sett är 100 kronor plus moms men det finns även de där man får betala €50 + moms. Men om ni är två eller flera som vill ha hjälp från samma företag att snappa en domän då inträder ett auktionsförfarande. Om du vinner auktionen så kommer företaget att försöka registrera domänen åt dig exakt på det klockslaget den blir ledig. Lyckas snapback-företag med att registrera domänen så får du betala det vinnande auktionspriset. Om företaget inte lyckas registrera din domän så behöver du inte betala. Det gör att om du är extremt sugen på en viss domän så ska du se till att vara med på auktioner hos många snapback-företag.

 

Vad är vitsen med att anlita ett snappbackföretag?

Du har ingen som helst möjlighet att vinna en registrering mot snapback-företagen datorer. De kan skicka tusentals registreringar på en sekund, medan du i bästa fall har lyckats massa dig upp till klockan 5 på morgonen och fyllt i ett registreringsformulär.

 

Vilka domäner ska jag snapbacka?

Det finns som jag ser det två skäl till att göra en snapback.

 1. Du vill hemskt gärna äga domännamnet.
 2. Du vill ta del av alla de länkar som finns riktade till domänen.

Punkt nummer två finns det en och annan som har invändningar emot så det plus vad man ska tänka på när man snappat en domän kommer jag att skriva om i ett senare blogginlägg.

 

This entry was posted in Sökmotoroptimering, Utveckling and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Domänen är snappad!

 1. Casandra S. Rasmussen says:

  Det finns flera företag man kan vända sig till för att snappa upp en domän. Den vanligaste i Sverige är rymdweb.com som just nu står för 56,6% av alla registreringar enligt domainstat.se . Sidan listar även de senaste registrerade snapback domänerna. En annan tjänst som är enklare och som har en hel del statistik som länkar, ålder, namn och Pagerank är snapback.se . Företaget tar inget fastpris, utan provision om de lyckas registrera en domän till dig. Är det många som vill ha en specifik domän blir det budgivning på denna. Och precis som alla andra budgivningar så är det den som bjuder mest som får chansen till att förvärva domänen. Men inte ens vid ett vunnet bud är det säkert att man får domänen då det finns många tjänster på Internet som erbjuder snapback.

 2. Magnus Holmström says:

  Rymdweb.com kände jag inte till. Det var ett bra tips!

 3. Magnus says:

  Texten i kommentaren ovan kommer från Webdo.se – gissar automatiskt ;)

 4. Magnus Holmström says:

  Magnus Bråth har som vanligt rätt. :) Tyckte det var en lite underlig kommentar. För sådanna kommentarer får man inga länkar . Tack Magnus!

 5. Gold Pricei says:

  Yes, idag är det dags. Jag har redan lagt ett hundratal domäner i snapback på Binero. Får se hur det går nu den 16:e då de släpps. Jag vill ha alla skånerelaterade orter i alla fall som jag tänkte bygga trevliga tjänster på. Kommer presentera hela min lista och status på snapback när det är klart.

  • Magnus Holmström says:

   Det blev ingen länk till det inlägget heller. Kommentaren är början på en bloggpost som Dan Nilsson skrev på sin blogg redan 2008. Behåller ”kommentaren” då det är, ett för mig, nytt sätt att spamma. Förutom den kassa länken så var det texten om att göra snapbacks hos Binero som fick mig att se att det var spam på gång. Binero har nämligen ingen tjänst för snapbacks längre.

 6. Jag brukar roa mig med att i slutet på den typen av kommentarer berätta vilket företag/vilken sajt de försöker länka till, bara för att vara dryg. :D

  Nu till min riktiga del av kommentaren.
  Vad har du för planer för den här sajten? Tänker du göra något ”seriöst” med den, eller snappade du bara för att du kunde?

  Vänligen,
  Aaron

  • Magnus Holmström says:

   Att snappa en domän bara för att man kan känns lite onödigt. Har tänkt använda den som en blogg om nyttiga saker med Internet. För nybörjare bör tilläggas. Det är väl tveksamt att jag ska kunna producera något som Du, Magnus Bråth mfl inte redan visste. Men nybörjare finns det gott om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>